HANNELE E.

Hei!

Olen Hannele. Aloitin valokuvauksen vuonna 2010. Ensin aloin kuvaamaan luontokuvia, kukkia ja sen sellaista. Hurahdin makrokuvaukseen ja pari kautta menikin sitten linssi kiinni ötököissä, kuurankukissa ym.

Vuonna 2012 siirryin kadulle, ja se olikin iso käänne valokuvauksessani. Minua alkoivat kiehtoa ihmiset, heidän tarinat, katunäkymät ja ne kaikki hienot yksityiskohdat kadulla. Minusta tuli katuvalokuvaaja ja taiteilija, ja pidin neljä valokuvanäyttelyä aiheesta vuonna 2015. Sittemmin minua on alkanut taas kiehtoa minimalistinen luonto: puut, vesi, taivas ja se luonnon rauha.

Mustavalkoisuutta rakastan. Mustavalkoisuus on iso osa taidettani, ja lähes kaikki kuvani ovatkin mustavalkoisia. Kun kuvaan mustavalkoisena, koen syvemmin sen hetken, pääsen sisälle siihen tarinaan, koska en kiinnitä huomiota väreihin. Ajattelen, mitä asioita näen kaikkien niiden värien takana. Sieltä sen tarinan ja tunteen voi löytää – pinnan alta.

Tällä hetkellä haluan yhdistää katua ja luontoa. Minua kiehtoo minimalistinen luontokuva: puut, vesi, taivas ja se luonnon rauha kontrastina ihmisille ja kadun hektisyydelle.

Hannele Salonen-Kvarnström
Taiteilija